Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

 

U petak, 27. rujna 2024., započela je osma volonterska akcija 72 sata bez kompromisa u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ iz Sarajeva.


 

 

 

 

 

 Ova tradicionalna manifestacija prilika je za izražavanje zahvalnosti za kruh i sve plodove zemlje te podizanje svijesti o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanja biološke raznolikosti. U našoj školi Dani kruha obilježeni su 10. listopada.
Učenici 5. razreda i njihove učiteljice pripremili su prigodan program u dvorištu Male škole tijekom kojeg su svoj minikoncert imali i učenici glazbene škole. Ispred škole organizirali su i prodajnu izložbu zimnice, kolača i ostalih slastica koje su pripremile vrijedne mame. Dvorište i okoliš ukrasili su jesenskim plodovima, likovnim radovima i tradicionalnim motivima našeg zavičaja.
U centralnoj školi nositelji aktivnosti bili su učenici 6. razreda i njihovi razrednici te članovi likovne sekcije sa svojom voditeljicom. Oni su pripremili izložbu likovnih radova, jesenskih plodova i slastica kojima su počastili ostale učenike nakon izložbe.

 

Additional information