SVJETSKI DAN UČITELJA

Dan učitelja 2012

6.10.2012. - Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. Listopada/oktobra. Taj dan je prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti. Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, kao i da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji. Stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini.

 

Proglasio ga je UNESCO 1994. Godine u spomen na isti datum 1996. Godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Danas je na svijetu više od 60 miliona učitelja koji svakodnevno podučavaju više od milijardu djece, a mnogi od njih rade u iznimno teškim uvjetima.

Dan učitelja 2012.

Svoj dan su učitelji naše škole obilježili druženjem u prijateljskoj atmosferi u hotelu Euro. Uz prigodne poklone u mirovinu su ispraćeni naši dugogodišnji djelatnici.

Senka Zukančić, Blaž Majić, Zahid Bajrić, Izet Šaćorović, Antonija Mikulić, Mustafa Kumbarić, Kata Lukić – Kovačić, Jarmila Šauli, kao i naša godpođa – računovođa Petra Kvasina.

Ravnatelj naše škole gospodin Anto Kontić im se srdačno zahvalio na njihovom predanom radu i da im predstojeći dani mirovine proteknu u zdravlju, miru i ljubavi koju će podijeliti sa svojim bližnjima jer mlađi naraštaji još mnogo mogu naučiti od njih.

Prosvjetnim radnicima je njihov praznik čestitao ministar prosvjete u Vladi županije posavske gospodin Ivo Jelušić istaknuvši značaj učiteljske profesije i njihov veliki doprinos u odgoju i obrazovanju te pripremi mladih za život.

Proslavu su uveličali i nastavnici iz švedskog grada Värnama na čelu sa ravnateljem njihove škole.

Dan učitelja 2012.

 

Additional information