DJECA DJECI ZA BOŽIĆ

 

U okviru Napretkovih Božićnih dana u Odžaku održava se i manifestacija „DJECA DJECI ZA BOŽIĆ“, prodajna izložba u organizaciji učenika naše škole.

U prosincu 2007. godine prvu su prodajnu izložbu pod nazivom „Djeca djeci za Božić“ priredili učenici Područne škole Potočani. U prigodnom ambijentu učenici su prodavali svoje radove  poput čestitki, božićnih ukrasa, vijenaca,  jaslica, kolača, igračaka i drugih suvenira.

Prihod, koji se ostvari ovim putem namijenjen je siromašnoj djeci ovoga kraja. Manifestacija je dakle humanitarno-karitativnog karaktera.

Tijekom prošlih godina sve je veći broj područnih škola koje se uključuju u ovu akciju. Pored područnih škola aktivno surađuju i učenici, uglavnom petih razreda u centralnoj školi.  

Zahvaljujući aktivnostima oko i tijekom same prodajne izložbe, u kojoj pored učenika i njihovih učitelja sudjeluju roditelji i prijatelji, ostvarena je izuzetna suradnja s lokalnom zajednicom. Naime, ovakva vrsta akcije je od višestrukog značaja, kako za nastavu tako i za život općenito.

Nastava je premještena na teren, a školske klupe zamijenili smo živim okružjem koje povezuje gotovo sve nastavne predmete – stvorena je autentična veza između nastavnih predmeta  i stvarnoga života.  

Također, ovom akcijom ostvaruju se odgojno-obrazovni ciljevi i zadaće na poseban način i razvija se ljubav djeteta prema domovini, svom zavičaju kao i ljubav prema svom bližnjem.

Učenici budu jako sretni i svake godine se raduju ovoj manifestaciji.
 

Humanitarna akcija -
prodajna izložba učeničkih radova i prikupljenih igračaka učenika OŠ Vladimira Nazora, Odžak
 

PRIREĐUJE SE

OD 17.12. DO 21.12.2012. GODINE

NA TRGU ISPRED UNICREDIT BANKE (BIJELI ŠATOR)

U VREMENU OD 9.30 DO 13.00 SATI

Nudimo:

sitne darove, igračke, kolače, božićnu pšenicu, jaslice i drugo

POSJETITE NAS!

 

 

DJECA DJECI ZA BOŽIĆ

prosinac 2008. godine

šk. god. 2008/2009

 

DJECA DJECI ZA BOŽIĆ

prosinac 2009. godine

šk. god. 2009/2010

 

DJECA DJECI ZA BOŽIĆ

prosinac 2010. godine

šk. god. 2010/2011

 
 
 
 
 

DJECA DJECI ZA BOŽIĆ

prosinac 2011. godine

šk. god. 2011/2012

 

DJECA DJECI ZA BOŽIĆ

prosinac 2012. godine

šk. god. 2012/2013

 

Additional information